ISPARTA / MERKEZ - Nazmi Toker Ortaokulu

Ock

sparta Merkez Nazmi Toker Ortaokulu olarak "Okulum Temiz Belgesi" almaya hak kazandık. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer YILMAZ müdürümüzden yapılan törende belgemizi aldık. Okulumuzu belge almaya hazır hale getiren müdür yardımcısı arkadaşlara, okul personeline ve okul aile birliği üyelerine teşekkür ederim. Tedbir bizden takdir Allah'tan.

2021 TÜRKİYE AFET EĞİTİM YILI

Ock

Milli Mücadele'nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan ölümsüz eser. Türk Milleti'nin istiklal ve bağımsızlığının destanı. 2021 yılı Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletine adadığı "İstiklal Marşı Yılı" olacak.

İstiklal Marşı'nın yazılışının yüzüncü yılında tüm kamu kurum ve kuruluşlarda etkinlikler düzenlenecek.

Ock

Tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler-Su (UN-Water) tarafından organize edilen bu kutlamalar her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilmektedir. 2021 yılının teması "Suyun Değeri"dir.

Bu yıl düzenlenecek kutlama etkinlikleri kapsamında afiş, fotoğraf, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecektir.

Ock

Dünya Su Günü ile ilgili ilk öneri 1992 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Kalkınma Konferansı'nda (UNCED) yapılmıştır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 22 Mart 1993' te Dünya Su Günü kararının resmi olarak imzalanmasından sonra her yıl dünya çapında kutlanmaktadır.

Yarışmaya dair başvuru koşulları ve şartnameler okuldan ve internet öğrenebilirsiniz

Ock

MEB ve Yeşilay işbirliği ile  81 ilimizde gerçekleştirdiğimiz "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasının bu yıl 11'inci düzenlenecektir. Ana konusu bağımlılık olan ve Türkiye'deki ilkokul, ortaokul ve liselerde sigara, alkol, uyuşturucu madde ve kumar bağımlılığının zararları ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlayan yarışma; "bağımlılık" konulu edebi ve görsel 2 kategoriden oluşmaktadır. Edebi kategoride kompozisyon, hikâye, anı, şiir;  görsel kategoride de afiş, resim, karikatür ve kısa video alanlarında başvuru yapılabilecektir.   "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasının son başvuru tarihi 31 Mart 2021'dir. https://snsg.yesilay.org.tr/

Yarışma duyurusu Eğitim Bilişim Ağı( EBA) sayfasında yayınlanmış olup illerimize resmi yazı gönderilmiştir.

Ock

15.01.2021 tarihinde Okulumuz Türkçe Öğretmeni Hale AYBATTI'nın sayesinde Masal öğretmeni Perihan SARIBAK tarfından masal anlatımı etkinliği gerçekleşti. Öğretmenimiz Hale AYBATTI'ya ve masal öğretmeni Perihan SARIBAK'a teşekkür ederiz.

Ock

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında hazırlanan Sağlıklı Yaşam konulu veli ve öğrenci broşürü ile velilerimizin ve öğrencilerimizin sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır.